Cu toate ca am ajuns pe la 14:10 un lucru a fost clar. Primii veniti isi adjudecasera deja partea leului (multe titluri care m-ar fi interesat), ceea ce mi-a lasat doar posibilitatea de a alege, din nou, din mormanul de carti “fara pedigree”, aglomerate haotic pe cateva scaune in culori tipatoare, parte a unui asa zis concept de living urban, asamblat in perioada 1-3 iunie pe strada Pictor Arthur Verona.

Evident, mobilierul care cu greu putea fi categorisit altfel decat kitch ieftin, caldura infernala de afara si faptul ca reprezentantii blogosferei mioritice nu s-au prea inghesuit in spatiul de pe Arthur Verona, temporar sustras aglomeratului trafic al metropolei, au dat o nota de relativa austeritate celei de-a treia editii a Bookcross me!, facand-o sa fie, oarecum, altfel – nu neaparat in sens pozitiv, decat primele doua.

M-au impresionat din nou cei doi+unu Gramos care n-au ezitat sa preia din mers oficiile de gazda – in ciuda faptului ca in orice moment puteau ajunge intr-o sala de nasteri si care, au reusit sa negocieze “folosirea” scaunelor multicolore pentru schimbul nostru de carti, de care cei de la Carturesti (co-organizatori) uitasera, se pare, cu desavarsire.

Gramos, fata cu soarele, Phoebs la Street Delivery Arthur Verona, iunie 2007

Bomboana de pe tortul Bookcross 3 a fost o entitate blonda, dotata cu pix si capot, care ne-a atras atentia ca, mutand scaunele la umbra, am “distrus” intregul concept artistic al organizatorului. Asa ca, claie peste gramada am fost nevoiti sa reasezam “mobilierul” de plastic, in forma sa initiala de curcubeu nedefinit. Sub un soare infernal. Am uitat sa va spun ca remarca asta geniala a completat o suita de avertismente verbale anterioare, prin care eram rugati sa nu ne “urcam cu picioarele pe scaune”. De parca toti cei veniti acolo in acea zi de 3 iunie erau membri ai unei secte ce promova acest tip de fetis in vreme de canicula.

Dar, vorba ceia, unde-i concept, nu-i tocmeala si cum nimeni nu a prea avut stare sa isi bronzeze circumvolutiunile sub soarele puternic, doar pentru impresie artistica, am purces catre TNB, pentru o incursiune la Motoare. Evident, nu inainte de a stabili ca, next time, vom opta pentru un spatiu mai putin “pretentios”. Si aproape unanim s-a decis: fie parc, fie plaja.

Street Delivery Bookcross 3 Arthur Verona iunie 2007Am adus la Bookcross 3 cele doua carti “pescuite la editia anterioara”: Richard Bach – Iluzii (Aventurile unui Mesia capricios) si Kerri Sakamoto – Campul electric, din care doar ultima a fost preluata. Am prins de data asta Mark Levy – In Alta Viata si, prin bunavointa fetei cu soareleErich Segal – Love Story, in franceza. In plus am ramas cu o carte de la Bookcross 2 – Richard Bach – Iluzii (in care am descoperit pasaje subliniate cu creionul de catre proprietar, chestie care mi-a placut enorm) si a mea Mircea Malita – Zidul si iedera, care n-a interesat pe nimeni

Cum lucrurile s-au cam precipitat cu habitatul nostru temporar din livingul urban de pe Verona a trebuit sa impachetez si sa iau la purtator mai multe carti, lasate acolo de cei ce au venit la Bookcross 3.

Gramos la Street Delivery, Schimb de Carti pe Arthur Verona, 2007Asadar – pentru linistea proprietarilor – pun aici lista cartilor pe care le-am adunat: Marian Keyes – Lucy Sullivan se marita, Cesare Zavattini – Eu sunt diavolul, James Ene Henshaw – Medicine for love, Jean Claude Carriere – “Girodina – Usa – Circuitul normal”, Radu Florescu – In cautarea lui Dracula, Dragos Bucurenci – RealK, Choderlos de Laclos – Legaturile primejdioase si J.M.Barrie – Peter Pan. Cine-si recunoaste cartile sa-mi dea un semn, oricum le voi aduce la Bookcross me! editia 4. Restul au ramas la Gramos, care au avut, din pacate, cam mult de carat. Poate ne organizam ceva mai bine data viitoare. Ah da, sa nu uit, am primit niste semne de carte superbe marca bookblog.ro si am descoperit prin maldarele de carti niste afise promotionale la “Copacul de hartie“.

La Motoare blogosferaGoniti de atitudinea de “Bisisica pe aratura” a d-nei Cerber din conceptul de living urban de pe Arthur Verona am ajuns, La Motoare, sus pe cladirea Teatrului National Bucuresti, unde am discutat cate-n luna si in soare, s-au facut poze, unii s-au stropit cu apa – fiecare cu masochismele lui/ei – altii au definiti strategii pentru spatiul eroticbusinessaltii s-au pictat cu pixul pe maini, dupa ce au consumat hartia cu tot soiul de idei filozofice dar, per ansamblu, toata lumea s-a simtit bine.

Bloggeri la Bookcross me 3, Terasa la Motoare

Bine, ce-i drept, unii au avut in continuare o ipostaza academica, nelasand din maini cartile mult asteptate, in ciuda faptului ca atmosfera de acolo te indemna la orice altceva decat la lectura. Altii, posesori de aparat de fotografiat, talent si maieu albastru s-au lasat mai greu fotografiati, dar, dupa cum ziceam mai devreme – ma refer la masochisme – fiecare a s-a simtit bine in felul lui/ei. Oricum de remarcat muzica pe care au promovat-o duminica 3 iunie cei de “La Motoare” -si anume cafe concert – lucru care a lansat mult zumzait in aerul rarefiat de pe acoperisul Teatrului National.

Nu pot sa nu remarc faptul ca au lipsit de la raport nume “grele” ale Bookcross & Sindrofia aferenta dar, asemeni tuturor celor care au fost, sper si eu ca o sa se revanseze la editia urmatoare. Care va fi… la mare? Intr-un parc?

Ca tot veni vorba, Andrei Rosca a mentionat totusi ca au fost vreo 44 de participanti si, daca stau sa ma gandesc bine, date fiind rebotezarile de conjunctura am de scrijelit pe raboju’ virtual ceva datorii in miei pentru urmatoarele sarbatori de Pasti.

%d blogeri au apreciat: