Alison Krauss & Union Station – Ghost In This House

Ghost in This House” este o poveste despre pierdere și singurătate,dar mai ales despre refuzul cognitiv de a merge mai departe și despre incapacitatea de a înțelege prezentul altfel decât translatându-l în trecut. Compusă de Hugh Prestwood și lansată de Shenandoah în 1990, piesa nu a avut parte de un feedback semnificativ, atingând doar poziția a cincea în secțiunea Hot Country Singles & Tracks a topuui Billboard, din luna decembrie a aceluiași an.

Nouă ani mai târziu, Allison Kraus va înregistra propriul cover după „Ghost in This House„, versiune ce va fi inclusă pe albumul Forget about it lansat tot 1999. Grație vocii și interpretării lui Allison, cântecul va ajunge să iasă din zona gri a pieselor cu impact periferic, ajungând în cele din urmă, să se situeze printre melodiile reprezentative ale muzicii country.

Faptul că această piesa răscolitoare „este liberă de crescendo-uri ample„, te determină să o asculți pentru povestea pe care o transmit versurile:

(Lyrics) I’m just a ghost in this house
I’m just a shadow upon these walls [..]
I’m just a whisper of smoke
I’m all that’s left of two hearts on fire
That once burned out of control
You took my body and soul
I’m just a ghost in this house
(Versuri) Sunt doar o fantomă în această casă
Sunt doar o umbră peste acești pereți [..]
Sunt doar o șoaptă de fum
Sunt tot ceea ce a mai rămas din două inimi în flăcări
Care au ars la un moment dincolo de limite…
Mi-ai luat trupul și sufletul,
Sunt doar o fantomă în această casă…

Indiferent de asocierile mentale pe care le poți sau nu avea atunci când asculți „Ghost in This House„, piesa este una care te inundă complet și irevocabil cu o stare de melancolie pozitivă.

%d blogeri au apreciat: