Celine Dion and Barbra Streisand – Tell Him

Istoria piesei Tell Him este relativ fascinanta si este strans legata de o serie de evenimente, aparent fara nici un fel de legatura. Ei bine, totul a inceput undeva, pe in ziua de 24 martie 1997, cand Celine Dion a devenit primul artist din istorie care a interpretat doua piese in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. Pe langa Because You Loved Me, canadianca a trebuit sa cante pentru selecta audienta, si piesa I Finally Found Someone de pe coloana sonora a filmului The Mirror Has Two Faces (inregistrata de Barbra Streisand). Motivul a fost unul destul de ciudat: Streisand n-a putut iesi la rampa in acea seara, Nathalie Cole, inlocuitoarea desemnata s-a retras in ultima clipa, iar organizatorii au fost obligati sa gaseasca rapid pe cineva care sa interpreteze si piesa Barbrei Streisand.

Celine Dion a acceptat, iar cateva zile mai tarziu, Streisand i-a trimis canadiencei un buchet de flori caruia i-a atasat urmatoarea nota „am privit inregistrarile de la ceremonie si pot spune ca ai interpretat piesa mea mai mult decat superb. Regret sincer ca nu am putut fi acolo in sala alaturi de tine, dar cine stie, poate data viitoare vom interpreta o piesa impreuna. Sincer mi-as fi dorit ca tu si piesa ta sa fi castigat sectiunea, pentru ca pur si simplu esti o cantareata minunata„. Si cum o astfel de nota nu avea cum sa ramana fara un raspuns, impresarul si sotul Celinei Dion, Rene Angelil l-a sunat imediat pe David Foster rugandu-l sa scrie un cantec pentru cele doua. Rezultatul a fost Tell Him.

Pe 7 Octombrie 1997, piesa Tell Him a fost lansata pe undele radio din SUA, dar duetul a fost refuzat de statiile non-adult contemporary. Chiar daca piesa a fost apreciata de specialisti ca fiind un mare hit, Sony Music a anulat lansarea single-ului, deoarece n-a obtinut suficient suport pentru a sustine plasarea cantecului in primele pozitii din topul Billboard. Cu toate acestea Tell Him, ramane o piesa unica, sfasietor de trista si intensa…, ceea ce i-a garantat un succes enorm la nivel mondial…

Alte lucruri interesanta aflate via Flying Soul: versurile au fost scrise de Linda Thompson, iar piesa a fost compusa de David Foster si Walter Afanasieff si, chiar daca in videoclip pare ca cele doua inteprete canta impreuna, in fapt fiecare a inregistrat partea proprie din cantec, pentru ca apoi sa fie mixate cele doua bucati intr-o piesa unica. Totodata piesa nu a fost niciodata interpretata live pe o scena pe care sa se regaseasca simultan cele doua dive.

%d blogeri au apreciat: