Gary Jules feat.Michael Andrews – Mad World

Mad World este o piesa apartinandu-i lui Roland Orzabal (Tears for Fears) si a fost lansata in anul 1982, fiind de altfel si prima melodie a formatiei britanice care a reusit sa „rupa” topurile din Regatul Unit. Mad World s-a regasit si pe LP-ul de debut al trupei, The Hurting, lansat un an mai tarziu.

De abia in anul 2001 cantecul beneficiaza cu adevarat de notorietate cand cvasi-anonimii compozitori si interpreti Michael Andrews (pian) si Gary Jules (voce) il relanseaza pe coloana sonora a filmului Donnie Darko.

Radical modificata fata de varianta initiala – dominata de sintetizatoare si ritmuri dance, versiunea prezentanta aici ramane tributara asa numitului stil dorian (bazat pe tetracorduri: descrescatoare, o serie de intervale de doua tonuri complete, urmate de un semiton; aplicand procedura la nivelul unei octave rezulta doua tetracorduri doriene separate de un ton) si folosind doar un pian si un violoncel.

Coverul a fost initial lansat pe un CD in anul 2002 – Donnie Darko Soundtrack, dar distribuirea filmului pe DVD a facut necesara aparitia cantecului ca si single propriu zis, ceea ce s-a intamplat in iarna anului 2003, cand a ocupat pozitia nr. 1 in toate topurile britanice pe perioada sarbatorilor.

%d blogeri au apreciat: