Dean Martin – Return to me

Return to me, nu este nici cel mai mare si, poate, nici cel mai trist hit pe care l-a oferit lumii Dean Martin, un actor si muzician care si-a trait viata la ceea ce am putea numi muchia ingustadintre euforia bahica si rezistenta fizica. Bucurandu-se de un enorm succes atat in filme, la televiziune si pe scena, Dean Martin a fost un idol al generatiei sale, fiind perceput ca un soi de „chintesenta a ideii de cool„.

Membru al legendarei formatii Rat Pack, a avut o viata dominata de alcool, drumuri si reflectoare, detasare si serenitate. Alaturi de Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. si alti cativa alesi sa respire aerul rarefiat al succesului, Martin, a ramas una dintre cele mai distante stele de pe firmamentul Hollywood-ului, cum avea sa scrie biograful sau Nick Tosches, sau cum aveau sa sublinieze prietenii, exact ceea ce Italienii numesc menefreghista – „acel om caruia pur si simplu i se falfaie…”

Return to me este o piesa tandra, aproape dura prin discretia liniei melodice, aproape pasionala prin acel „cara mia te amo” plasat printre versuri. Pare, acum in secolul XXI, o chemare, din alte timpuri, dintr-o vreme in care dragostea nu era doar o stare smulsa din capitolele unor carti si in care orgoliul este pus, desi tardiv, la picioarele iubirii.

%d blogeri au apreciat: