Deunazi, cand ploua destul de tare prin orasul meu cvasi-mucegait, ma abordeaza o tipa – despre care aveam sa aflu destul de repede ca e un soi de diva a blogosferei mioritice… Dupa un discurs in genul “Decebal catre popor” aflu ca domnisoara in cauza – care, cica, m-a descoperit intamplator – are o uimire intensa data de faptul ca inca nu am inceput sa comentez pe bloguri “care conteaza” si ca, aparent fara sens, nici macar nu dau vreun semn cum ca m-ar interesa sa adaug aceste bloguri “importante” in lista mea de legaturi.

Uite, eu fac parte, din elita blogosferei romanesti, dar atata timp cat nu ma vei baga in blogroll, n-am sa te bag nici eu pe tine“, imi spune d-soara, direct si raspicat, ca un dascal enervat de privirea tampa a elevului din fata sa, dovada clara a faptului ca este peste puterea lui de intelegere sa perceapa importanta ofertei care tocmai i se pusese pe masa. Ignorandu-mi zambetul creionat instantaneu, imi numeste, punctual, “cei mai importanti bloggeri din Romania”, sau mai bine spus “etaloanele” blogosferei autohtone, nume la care eu n-am nici un fel de reactie. Evident pentru ca m-a facut curios, imi propun sa retin vreo cateva. Nu de alta dar chiar ma interesa sa vad cine sunt aceste personaje fantastice, pe care ar trebui sa le intalnesc in drumul meu initiatic.

Ma pun pe cautat si intru pe blogurile de referinta din patria mea carpato-danubiano-pontica, asteptand sa gasesc insemnari care sa picure ceva Graal salvator, in sufletul/mintea/ideile mele de blogger fara pedigree.

Sincer, ce-am gasit – cu cateva exceptii – a fost o suita de copy/paste-uri aplicate fara nici un fel de greata din agentii de stiri/comunicate de presa/link-uri youtube, etc direct pe blogurile respectivelor persoane, la care “Autorii” adaugau, cu vadita scarba, cate un comentariu absolut “meserias“. In alte cazuri, cate un “guru” informational avea bunavointa sa posteze cate o traducere dupa un articol aparut altundeva, uitand evident, sa mentioneze sursa initiala. Ah, desigur, fiecare dintre aceste spatii virtuale beneficia de cateva “articole”/zi, pentru desfatarea cititorilor fideli.

Frate, o fi blogosfera romaneasca in efervescenta (Buddha are chiar un articol simplu, dar genial pe tema asta), dar nu cred ca e cazul sa urmam sfatul lui I.H.Radulescu cu “Scrieti baieti, scrieti orice, numa’ scrieti!“. Sa-mi fie cu iertare, prefer sa raman in cercul meu restrans de bloggeri fara pedigree, unde, in mare fiecare insemnare are personalitate si, implicit, mult mai multe sanse de a avea valoare. De asemenea voi citi, poate la un moment dat chiar si comenta, pe cei cativa dintre voi care chiar au ceva de spus. Pe ceilalti am sa va admir ca sunteti capabili sa polarizati un trafic aproape utopic, dar atat. Veti ramane reprezentativi doar la capitolul cantitate. Vorba aia: Tarii cat mai mult carbune! / Blogosferei cat mai multe insemnari!

%d blogeri au apreciat: